ABORICULTURAL DATUM
An architectural research project and landscape installation, conceived and constructed within three days on a private estate in Gloucestershire UK. The work is situated within a newly planted mixed woodland of Ash, Beech, Oak, and Sycamore. Adjacent to this plantation a thirty year old mature mixed woodland of the same species is well established. Mapping the interstitial space below the mature canopy of the established woodland, the timber measuring sticks are transposed to the newly established tree plantation. The rate of growth of the new plantation is calibrated against the 'aboricultural datum' with respect to changing weather patterns and emerging agricultural practices. It is an intuitive analogue addition to the increasingly significant and digital toolbox of agronomic practice. The project was undertaken during the annual 'Studio In The Woods' in collaboration with research directors Kate Darby and Gianni Botsford.
interstitial landscape installation gloucestershire architecture
interstitial aligned landscape gloucestershire architecture
interstitial sky gloucestershire architecture
interstitial construction gloucestershire landscape architecture
interstitial timber gloucestershire landscape architecture
interstitial model gloucestershire landscape architecture
interstitial sketch gloucestershire landscape architecture
interstitial mature woodland gloucestershire landscape architecture
interstitial mature woodland gloucestershire landscape architecture
Client:n/a, Location:Gloucestershire UK, Budget:£1300, Involvement:2009, Status:Completed
PROJECTS
ABOUT
JOURNAL